Magazín kulturního dění v Praze a okolí

Festival Poupění - Strýt*tyjátr – Žofín 2014

Festival Poupění
Festival Poupění
23.05.2014 22:01 | redakce ZaKulturou.cz

Pátý ročník festivalu dětských divadelních a tanečních souborů, mladých hudebních orchestrů a kapel, uměleckých vystoupení divadelních nadšenců mimo všechny formy a žánry. Jako hosté na festivalu dětí vystoupí i čtyři umělecké souboru seniorů.

děti*divadlo*tanec*hudba*muzikál*výtvarné dílny*hry*soutěže*senioři

Praha * Žofín *

sobota a neděle 14. a 15. června od 10,00 do 19,00

„Děti dětem“ je mottem festivalu. Děti hrají, zpívají a tančí, děti jsou diváci.

Skupina umělců sdružených kolem HaFstudia, z nichž mnozí mají osobní zážitky z účinkování na Divadelní pouti na Střeleckém ostrově, realizuje již po páté akci, kde se budou střídat dětské soubory, zabývající se některým z uměleckých žánrů po celý rok. Jediným kritériem při jejich výběru je míra jejich hravosti a kreativity a schopnost dokázat toto v poetice, kterou vyznává pouliční divadlo s uvolněnou lidovou vstřícností. K dětským souborům jsou letos poprvé přizvány též soubory seniorů. Předvedou divákům, že lidé si mohou hravost zachovat do vysokého věku.

Účinkující soubory jsou z celé republiky.

Představení jsou oba dva dny každou půlhodinu či hodinu od 10,30 do 18,00.

Program najdete na http://www.hafstudio.cz/poupeni-stryt-tyjatr/

Průběžně probíhají výtvarné dílny, kreslení, malování,

dětské hry, soutěže.

Po ostrově se pohybují pohádkové bytosti, od kterých lze čekat jenom to dobré, milé překvapení, nebo dárek.

Okénka pro odvážné umožňují všem divákům stát se na chvíli účinkujícím, každý může na

pódiu předvést, co umí.

pořádá HaF o.s., spolupořadatel MČP1

hlavní partner: MHMP

Děkujeme za podporu: Nadace Charty 77, Konto Bariéry, Nadace Pražské děti, RWE, ČRO Regina, ČRO Junior, Alík – Mafra, Svět bedýnek, Muzeum hl.m. Prahy, Galerie U prstenu, R.O.M., Blackfire

Patronem projektu je herečka Eva Holubová.

Záštitu nad festivalem přijala Karolina Polverini, radní MČP1.

Realizační tým: MgA. Hana Francová, MgA. Martina Bezoušková, Daniela Tenorio, Michaela Francová.

O projektu:

Nápad uspořádat na začátku června setkání dětských divadelních souborů vznikl jako logické vyústění aktivit HAFstudia, jehož činnost je léta budovaná s orientací na hru a fantazii, na podporu kreativity ve všech jejich podobách.

Jde nám o to vést děti i dospělé ke vnímání estetických hodnot a zamítání konzumního stylu života. V tomto snažení jsme ochotni přijít za milovníky krásy a příznivci divadla až na ulici. Uvědomili jsme si , že je dobré ukázat dětem, že čas se dá strávit zajímavě, vytvářením pěkných věcí, prožitím příjemných zážitků, potkáváním se s vrstevníky, kteří se baví tím, že vytváří něco, co těší je a taky ostatní kolem.

. Patronem festivalu POUPĚNÍ je herečka Eva Holubová, která přijde v neděli 15. června nejmladší divadelníky pozdravit a strávit s nimi hezké chvíle. Svojí účastí podpoří myšlenku festivalu, že nejdůležitější je tvořivost, že je s ní dobré přijít za diváky až na ulici a udělat jim radost hraním, zpíváním, tancem.

Věříme, že dětským dováděním a potěšením z pěkně prožitých chvil, se povede podtrhnout zde existující sílu místa – génia loci Žofína, prostoru jakési návsi, místa společenského. Zveme děti a jejich rodiče, mladé i starší, všechny, kteří milují poupata a jejich poupění, zelená, barevná, divadelní.

Přijďte všichni na Žofín, 14. a 15. června 2014 od 10h do 19h . Zveme Vás na Poupění .

Vstup zdarma!

Kontakt: HaF, občanské sdružení (spolek), Ostrovní 16, 110 00 Praha 1

Předseda MgA. Hana Francová, mobil: 603 181 001

http://www.hafstudio.cz, e-mail: haf@hafstudio.cz.



Tagy: Festival


Přidej komentář