Magazín kulturního dění v Praze a okolí

Harfa Čokoládový Festival 2014

Harfa Čokoládový Festival 2014
Harfa Čokoládový Festival 2014
18.03.2014 12:48 | redakce ZaKulturou.cz

Do nákupního centra Galerie Harfa budou zamířit všichni milovníci čokolády. Od pátku 28. března do neděle 30. března 2014 se zde uskuteční Čokoládový festival s výstavou obalů čokolád z celého světa, obrazů malovaných čokoládou, kulinářskou přehlídkou a prodejními stánky s čokoládovými delikatesami. Vstup je zdarma.

Čokoládový Festival 2014 v Praze, pořádaný agenturou ChrisFromParis je jedinečnou událostí pro všechny milovníky čokolády a cukrovinek, kteří mají chuť se pobavit, pochutnat si a případně se i přiučit vaření s čokoládou.

Čokoládový veletrh svého druhu se představí na prostranství o rozloze 1.000m2 a návštěvníkům nabídne tři hlavní sekce:

  • Velkou výstavu obalů čokolád z celého světa
  • Kulinářskou přehlídku, na které olomoučtí šéfkuchaři předvedou své nápadité recepty
  • Prodejní stánky partnerských organizací

Tento rok pořadatelé otevřeli dveře Čokoládového Festival dalším pochoutkám, a to vaflím, perníku a bonbonům. Nebudou chybět ani četné aktivity pro děti.

Návštěvníci se mohou těšit např. na kulinářské přehlídky šéfkuchařů od CateringBohemia nebo restaurace Pi.JEZ.PI (Plzeň), kde mohou zhlédnout přípravu rozličných dezertů, ale také méně obvyklých jídel : plněná vepřová panenka švestkami přelitá bylinkovou čokoládou s bramborovými placičkami, flautas s kuřecím masem, bramborovo-tvarohové noky v pomerančové čokoládě, jež bude zdarma nabídnuto k ochutnání. Inspiraci pro ozvláštnění jídelníčku dodá kulinářská exhibice Ilony Dostálové, autorky kuchařky „Přirozeně bez lepku a bez mléka“.

Tento rok pořadatelé otevřeli dveře Čokoládovéhý Festival dalším pochoutkám, a to vaflím, perníku, marcipánu a bonbonům. Nebudou chybět workshopy a četné aktivity pro děti.

Ve výstavní části festivalu bude k vidění bezmála 1.000 obalů čokolád z celého světa, které pro účely akce zapůjčil p. Stanislav Kramský. Výstavu pak doplní historické předměty, filmové dokumenty a fotografie, vztahující se k výrobě čokolády, či obrazy malované hořkou, bílou a barevnou čokoládou štětcem a špachtlí na plátno, jež pochází z ateliéru umělce Vladimíra Čecha, přezdívaného „český Picasso“. Vystaveny budou krajiny, portréty známých osobností a zátiší. Tato kolekce čokoládových obrazů má ušlechtilé poslání: rozvíjet tvořivost a fantazii, ničit zábrany a burcovat návštěvníky k pozitivnímu a tvořivému životu.

Letos budeme mít také tu čest přivítat v Praze karikaturistu jménem Ellof, pocházejícího z Pobřeží slonoviny, který bude malovat karikatury čokoládou.

Návštěvníci budou mít možnost ochutnat a zakoupit si různé druhy čokolád ve stáncích společností Caffé Allini, Chocotherapia, Kamila chocolates, Italské Liker, Nejedlý, ChocoGastro, Eroticke-Pralinky, Cattlee, Poex, …

Představíme také velký svatební dort vytvořený celý z bonbonů. Návštěvníci si budou moci zakoupit čokoládové pivo, ochutnat vafle, palačinký, ...

Čokoládový festival nabídne i mnoho dalších doprovodných akcí plných překvapení. Bude to zkrátka jedinečné setkání všech milovníků čokolády, které byste si rozhodně neměli nechat ujít.



Tagy: festival, festival čokolády, Galerie Harfa


Přidej komentář