Magazín kulturního dění v Praze a okolí

Mezinárodní týdny tance 2016

Mezinárodní týdny tance 2016
Mezinárodní týdny tance 2016
22.04.2016 00:23 | redakce ZaKulturou.cz

24. dubna od 19,00 hodin v divadle Komedie

            „Happening tanečních konzervatoří“

26. dubna od 19,00 hodin v divadle Komedie

            St. Barbara Dance Company (USA) a Balet Praha Junior 

28. dubna od 19,00 hodin v divadle Komedie

            Ballet Magnificat! (USA) a Balet Praha Junior 

29. dubna od 13,30 hodin v amfiteátru před radnicí Prahy 5 (Štefánikova 14)

            Taneční centrum Praha – konzervatoř, Mezinárodní centrum tance a jejich hosté
            účast na akcích jiných organizátorů

25. – 29. dubna 9,00 – 17,00 hodin v sídle TCP, Pod Žvahovem 463, Praha 5

            lekce a workshopy s hosty festivalu (přihlášky s odborným CV - mailem do TCP)

 

Konzervatoř Taneční centrum Praha společně se studentskou uměleckou agenturou Mezinárodní centrum tance startují 30. ročník našeho nejstaršího festivalu „současného“ tance, který nepřetržitě probíhá od roku 1987. Festival vyrostl z krátkodobých a nepravidelných akcí pořádaných už od počátku 80. let a zúčastnilo se ho dosud přes 300 umělců z 23 zemí.

Letošní ročník zahájíme 24. dubna v 19 hodin ve znamení nejmladší profesionální generace představením „Happening tanečních konzervatoří“ v divadle Komedie. Můžeme potvrdit, že s pozváním jsme na nikoho nezapomněli a kvalita představení bude přesně taková, jaké je současné taneční školství v ČR.

Naše pozvání přijal také americký soubor St. Barbara Dance Company, který pod uměleckým vedením Delily Moseley pravidelně účinkuje na univerzitě v centru Santa Barbary, jezdí na turné po Kalifornii a ostatních západních státech. Dvakrát již také vystoupil v Číně a čtyřikrát v Itálii. Po úspěšném loňském představení znovu vystoupí i v Praze, tentokrát 26. dubna od 19- ti hodin v divadle Komedie.

Dalším zahraničním hostem festivalu je Balllet Magnificat! Do Prahy přijíždí s choreografií Face to Face, neboli Tváří v tvář. Autorem tohoto díla, které v profesionálním tanečním prostředí vypráví o hledání radosti a smyslu života, je umělecký šéf souboru Jiří Sebastián Voborský. Společně s Baletem Praha Junior se představí 28. dubna 2016 od 19- ti hodin v divadle Komedie.

Taneční centrum Praha – konzervatoř, Mezinárodní centrum tance a jejich hosté završí festival představením v amfiteátru před radnicí Prahy 5, a následně se připojí k oslavám Mezinárodního dne tance, např. na Piazzetě Národního divadla.



Tagy: divadlo Komedie, Mezinárodní týdny tance, tanec


Přidej komentář