Magazín kulturního dění v Praze a okolí

Praha Čokoládový Festival 2018

Čokoládový Festival 2018
Čokoládový Festival 2018
16.11.2018 21:44 | redakce ZaKulturou.cz

Do nákupního centra Galerie Harfa zamíří všichni milovníci čokolády. Od pátku 16. do neděle 18. listopadu 2018 se uskuteční 7. Ročník Čokoládový festival s kulinářskou přehlídkou a prodejními stánky s čokoládovými delikatesami. Vstup je zdarma.

 

Futurum Čokoládový festival 2018, pořádaný agenturou ChrisEvents, je jedinečnou událostí pro všechny milovníky čokolády a cukrovinek.

 

Návštěvníkům festival nabídne tři hlavní sekce:

  • kulinářskou přehlídku, na které šéfkuchaři významných restaurací předvedou své nápadité recepty;
  • prodejní stánky s degustacemi a čokoládovými specialitami;
  • dětské tvořivé dílničky, umělecká vystoupení a workshopy.

 

Letos bude ve Futurum kolem 30 stánků, ochutnávek a také se uskuteční řada zajímavých soutěží. Jednou z nich je například Hra o poklad.  Každý, kdo se do hry bude chtít zapojit, si může u vstupu za 30 Kč zakoupit zlatý čokoládový pohár. Každý pohár obsahuje klíč k pokladu, ale pouze jeden z těchto klíčů otevře truhlu s dárky a odměnou 8 000 Kč!“ komentuje program organizátor Čokoládového festivalu Chris Delattre.

 

Návštěvníci se mohou těšit na kulinářskou přehlídku šéfkuchaře Marka Váňu, který bude připravovat jídla dle zajímavých receptů: kuřecí Mole s Fatalii Yellow, dýňovou polévku s bílou čokoládou. Chybět nebude ani šéfkuchař Jiří Holub z Sirupárny Olomouc bude vařit který bude vařit vepřovou kýtu s čokoládovou omáčkou. Firma Tupperware učí děti vyrobit čokoládový donut. Taky jsme pozvali jednoho z nejlepších českých „chocolatier“, Martina Pokorného (Cukrářství Mag). Předvede výrobu úžasných pralinek. Uvidíte cukráře Romana Sejvala, který bude vyrábět bonboniéry. Václav Kijonka (Mr Vonka) naučí děti vyrobit pralinky nebo brownies.

 

Návštěvníci budou mít možnost ochutnat a zakoupit různé druhy čokolád u více než 45 stánků: ČokoKebab, Kamila Chocolates, ČokoFontana, Kamelie – víno z Francie, Mr. Vonka, BonBon, Jablíčko, Sirupárna, Čokoláda Lyra, Čo‑Xo, Čokoládovna Janek, Šmakujto, Atelier Sladkostí, Koruna pralinky, Waffle Brno, Tupperware, Africká Kuchýně, Al Andalous, Čokolandia, Medovinka, Lucky Brownies, Mléčný Karamel, El Ekvador, Nos Macarons, a mnoho dalších.

 

A protože letošnímu ročníku budou i nadále kralovat děti, bude opět připraven stánek s malováním na obličej, stánek s malováním čokoládou a barevným pískem. Děti se budou moci také zúčastnit karnevalu v sobotu odpoledne.

 

Program je pro návštěvníky připravený v čase:

  • pátek 16.11: 14–18 hod.
  • sobota 17.11: 10–18 hod.
  • neděle 18.11: 10–17 hod.

 

Pokud chcete ochutnat čokoládové pivo, čokoládový kebab, ovoce s čokoládou a mnoho dalšího, co si doma jen tak nepřipravíte, zapište si termín 16. – 18. listopadu 2018 do svých kalendářů.



Tagy: Čokoládový festival, Galerie Harfa, Praha


Přidej komentář