Magazín kulturního dění v Praze a okolí

Sedmadvacet dnů na mrazu: Cestovatelský podvečer 2020

Cestovatelský podvečer 2020_Foto Markéta Peggy Marvanová
Cestovatelský podvečer 2020_Foto Markéta Peggy Marvanová
17.01.2020 22:46 | redakce ZaKulturou.cz

Skandinávský dům a Klub cestovatelů zvou všechny aktivní i pasivní dobrodruhy k účasti na devátém ročníku Cestovatelského podvečera. Ten zavede své návštěvníky na extrémní, více než tisícikilometrovou trasu zamrzlým finským Laponskem, představí nejkrásnější treky po jižním Norsku a také ukáže, jak je možné si v na pohled nehostinné severské přírodě připravit jídlo.

„Cestovatelský podvečer bude plný osobních zkušeností lidí, kteří jsou na severu Evropy jako doma,“ komentuje Anežka Soukupová z pořádajícího Skandinávského domu: „Máme radost, že můžeme přivítat zejména Markétu Peggy Marvanovou, první a dosud jedinou ženu na světě, která se zúčastnila extrémního závodu Lapland Extreme Challenge.“

Lapland Extreme Challenge je extrémní výzvou, motivující dobrodruhy k tomu, aby urazili 1049 kilometrů dlouhou trasu napříč Laponskem během 30 dní – a to v zimním období. Co na tom lidi z celého světa láká? Jakým nebezpečím čelí? S jak velkým nepohodlím se musí vypořádat? A proč výzvu od roku 2013 zatím zdolali jen tři lidé? Na to odpoví Markéta Peggy Marvanová, která mrazivé krajině polárního kruhu čelila dlouhých 27 dnů.

Na její vyprávění naváže českému publiku již dobře známý finský cestovatel a dobrodruh Harri Ahonen. Ten dá návštěvníkům Cestovatelského podvečera „tajné“ tipy na nejkrásnější treky po národních parcích v jižním Norsku, ale šetřit nebude ani praktickými radami – jak je to v Norsku s přespáním ve volné přírodě, jak při putování národními parky nehladovět a kam vyrazit třeba na jednodenní výlet, abyste nepřecenili své síly. Vyprávění Harriho Ahonena proběhne v angličtině.

Letošní Cestovatelský podvečer se za bohatého obrazového doprovodu koná poslední lednovou sobotu od 17:30 v pražském Klubu cestovatelů. Již o den dříve – 24. ledna – se jeho upravené verze nazvané Travel&Eat mohou zúčastnit návštěvníci brněnské kavárny Trojka.

 

Co? Cestovatelský podvečer 2020

Kdy? 25. ledna 2020, 17:30-20:00 hodin

Kde? Klub cestovatelů, Masarykovo nábřeží 22, Praha 1

 

Rezervace: Vzhledem k omezené kapacitě sálu doporučují organizátoři rezervaci vstupenek, a to do 25. ledna 9:00 prostřednictvím e-mailu anezka@skandinavskydum.cz.

Vstupné: 80 Kč (50 Kč pro členy Skandinávského domu)

 

Další informace viz www.skandinavskydum.cz


Cestovatelský podvečer 2020_Foto Skandinávský dům
Cestovatelský podvečer 2020_Foto Harri Ahonen


Tagy: Cestovatelský podvečer, Skandinávský dům


Přidej komentář