Magazín kulturního dění v Praze a okolí

Chystá se Léto hereckých osobností 2007

04.06.2007 00:00 | ZaKulturou
V rámci přehlídky Léto hereckých osobností bude v termínu od 14. června do 16. září 2007 uvedeno ve Švandově divadle a na Letní scéně Vyšehrad cca 65 divadelních představení.Čtvrtý ročník přehlídky Léto hereckých osobností 2007 plně naváže na dlouholetou tradici česko-slovenského divadla. V nových inscenacích se vedle českých umělců představují také vynikající herci ze Slovenska.

Během přehlídky se úplně poprvé v českém divadelním projektu v Praze představí slovenský herec Milan Lasica. V režii Patrika Hartla nastuduje francouzskou komedii Jeana Della a Géralda Sybleyrase Půldruhé hodiny zpoždění. V hlavní ženské roli se objeví Daniela Kolářová. Stejně jako v minulém roce uvede Studio DVA v rámci Léta hereckých osobností 2007 premiérový projekt na Letní scéně Vyšehrad. Letos připravuje inscenaci hry Mira Gavrana Vše o ženách v režii Jany Janěkové. V hlavních rolích se představí Anna Šišková, Jana Krausová a Jitka Schneiderová. Kromě premiér nabídne Studio DVA ve Švandově divadle i inscenace z minulých ročníků a v závěru Léta přivítá také hosty ze Slovenska.

Hereckými osobnostmi letošního léta jsou Ivana Chýlková, Eva Holubová, Karel Roden, Hana Maciuchová, Anna Šišková, Ladislav Frej, Daniela Kolářová, Jana Krausová, Gabriela Vránová, Jaroslav Satoranský, Simona Postlerová, Barbora Kodetová, Jiří Dvořák, Miloslav Mejzlík, Kryštof Hádek, Kristýna Nováková, Milan Lasica nebo Jitka Schneiderová.



Přidej komentář