Magazín kulturního dění v Praze a okolí

FOTOGALERIE: Respect Music festival 2007

Respect2007_01
12.06.2007 00:00 | ZaKulturou
Uplynulý víkend patřil již podesáté festivalu world music Respect. Letošní jubilejní ročník mapoval dva trendy - pouštní blues kočovníků ze Sahary a Club Global jako taneční etnickou fúzi s elektronikou.

V sobotu bylo krásně slunečno a navzdory předpovědím se nekonala žádná dešťová přeháňka. Nejen kvůli tomu byl druhý festivalový den naprosto báječný. Program uvedla jedna z nejvýraznějších multikulturních kapel na českém území - Ekvator, která posluchače přenesla mezi slunce, horký písek a tajemné oázy plné ovoce a chladivé vody.

Trochu proti času nás francouzští Jim Murple Memorial přiblížili jamajskému Kingstonu a jazzovému New Orleansu. V jejich produkci se snoubí jamajské R&B, ska, boogie, soul a to vše roztančí k nezastavení. Na taneční parket přímo do brazilského Sao Paula jsme zavítali díky nejprogresivnějšímu umělci nezávislé brazilské hudby - Sonic Juniorovi. Naprosto famózní práce s rytmy a tóny rozpumpovala energií i ty nejunavenější posluchače.

Jako třešnička na dortu hudební show předvedli svůj um Zuco 103. Brazilské kořeny se jim nezapřou, ale jejich projev je jako stvořený pro evropskou taneční scénu.












(Autor: Katka Svobodová)


Přidej komentář