Magazín kulturního dění v Praze a okolí

Začíná další ročník výstavy Czech Press Photo 2007

14.11.2007 00:00 | ZaKulturou
Ve čtvrtek 15.listopadu se v Brožíkově síni Staroměstské radnice uskuteční slavnostní ceremoniál předání novinářských cen třináctého ročníku soutěže Czech Press Photo 2007. Téhož dne se v Křížové chodbě a Rytířském sále Staroměstské radnice otevře výstava Czech Press Photo 2007.

Tentokrát obsahuje na šest set fotografií, oceněných i dalších vybraných z celkového počtu 3104 soutěžních snímků od 228 fotografů. Jako každoročně, i tentokrát je zrcadlem života a světa uplynulého roku. Avšak víc, než v minulých letech, se v ní odrážejí intimní dramata, intimní problémy lidí, ale i celé soudobé společnosti, pojednávané spíš v obsažných obrazových sériích než v jednotlivých snímcích. Výstavní kolekce obsahuje i pozoruhodné snímky ze světa přírody, sportu a umění. Letošní mezinárodní porota zdůrazňovala mimořádně vysokou kvalitu soutěžních prací.

Výstava na Staroměstské radnici v Praze bude pro veřejnost otevřena od 16. listopadu 2007 až do 31. ledna příštího roku, a to denně od 9 do 18 hodin. Její součástí je i expozice v Komorní galerii fotografie (Maiselova 2, Praha 1) prezentující loňský Grant Prahy. Vstupné činí pro dospělé 90 Kč a pro studenty a seniory 50 Kč. Hromadné školní výpravy 20 Kč za osobu.


Přidej komentář