Koncert Celestial Ground
Magazín kulturního dění v Praze a okolí 
Rakouský ples

Rozmazlete své chuťové pohárky na tradičním Prague food festival 2011

prague food festival 2011
Prague food festival 2011
23.04.2011 11:19 | Datum: 27.5.2011 - 29.5.2011

Čas: 12.00 - 22.00, neděle do 21.00

Místo: Pražský hrad - Královská zahrada, Míčovna, Letohrádek královny Anny

Prague Food Festival je třídenní svátek jídla, který má v Čechách již tradici. Pod širým nebem vás budou okouzlovat nejlepší šéfkuchaři a sommeliéři, producenti potravin a nápojů. Návštěvníci ochutnají domácí i exotické gastronomické speciality od nejzajímavějších restaurantů z publikace Maurerův výběr GRAND RESTAURANT. Letošní Prague Food Festival bude probíhat od 27. do 29. května 2011 na Pražském hradě v areálu Královské zahrady, Míčovny a Letohrádku Královny Anny. Přijďte si vychutnat neobvyklý výhled na Prahu, Hradčany a Jelení příkop.

Minulý ročník probíhal v Jižních zahradách a letos se přesouváme do Královské zahrady, která je opravdovým klenotem mezi zahradami Pražského hradu. Do areálu se dá vstoupit vchodem pod Královským letohrádkem nebo z ulice U Prašného mostu. V zahradě se nachází spousta architektonických skvostů jako je Míčovna, barokní socha Noc od M.B. Brauna, Zpívající fontána či samotný Královský letohrádek. Proč by se měla tato unikátní gastronomická přehlídka konat právě v těchto prostorách? Snad proto, že před založením Královské zahrady zde byly vinice a za Ferdinanda I. se tady pěstovaly stromky višní, švestek, zelenina, koření, ale také exotické ovoce – pomeranče, citróny či broskve. Dodnes se tady pěstují fíkovníky!

Dramaturgie festivalu je opět pestrá. Vybrat si budete moci z české, francouzské, belgické, italské, španělské, japonské kuchyně. Letos poprvé se účastní vegetariánská a čínská restaurace. Těšit se můžete například na podniky Phenix, Radisson Blu hotel, Alcron a La Rotonde, Francouzskou restauraci Art Nouveau, Mandarin Oriental hotel, Essensia, Kampa Group, The Augustine hotel, Monastery či mimopražský podnik Chateau Mcely, Piano Nobile... V areálu bude stánek Asociace hotelů a restaurací AHR, Asociace kuchařů a cukrářů ČR a CzechTourism, kde se budou prezentovat pokrmy z projektu Ochutnejte Českou republiku.

Nebudou chybět oblíbené cooking shows šéfkuchařů, které letos probíhají v historické budově Míčovny od pátku do neděle po celý den. Můžete se například těšit na Jiřího Štifta, Romana Pauluse, či Ricardo Lusque. Letošní novinkou je cooking show s názvem „Hvězdy vaří“, kdy budou známé osobnosti vařit před zraky diváků a ti poté ohodnotí nejlepší pokrm. V sobotu 28.5. proběhne na hlavním pódiu speciální gastronomická beseda s Radiožurnálem a vybranými odborníky.

V Míčovně budou ve vybraných časech pořádány také řízené degustace vín - ochutnáte vína z celého světa a nebudou chybět ani česká vína. Pivní degustaci bude mít letos na starosti opět starší obchodní sládek Plzeňského Prazdroje Václav Berka. Prémiový ležák Pilsner Urquell se stal generálním partnerem letošního už pátého ročníku festivalu. Dalším pivem Plzeňského Prazdroje, které můžete na Prague Food Festivalu ochutnat, je speciál Master, ve všech třech variantách – Master Zlatý, Polotmavý a Tmavý. Těšit se můžete také na školu čepování piva.

V Královské zahradě bude také probíhat speciální program v rámci barmanské školy. Návštěvníci si budou moci vyzkoušet namíchat drink za doprovodu odborných barmanů. Probíhat bude prezentace Stock Prestige Vodky a v souvislosti s tím představení dalších výrobků a ochutnávka nových produktů. Chybět nebude hudební produkce.

Na festivalu bude opět agentura Extenda – Kancelář na podporu Andalusie v zahraničí. Kromě festivalového menu, které bude spojením vybraných andaluských delikates s nejmodernějšími gastronomickými postupy, si návštěvníci budou moci vychutnat sherry tak, jak je podáváno přímo u zdroje – v prostředí některé z bodegas v Jerez de la Frontera, a sice z rukou mistra venenciadora, který nejen návštevníkům předvede uchvacující metodu nalévání sherry z výšky a zároveň je zasvětí do tajů snoubení tohoto jedinečného vína s jemnou sušenou šunkou – jamón ibérico.


Žízeň bude hasit: Pilsner Urquell, Master, Mattoni (nealko), Stock Prestige Vodka, dodavatel zahraničních vín Bacchus, Káva DeLonghi, vinařství Spielberg, autentická bio-dynamická vína od skupiny Veltlín.cz

Vstupenky: Dospělí 400,- Kč (zahrnuje 150,- Kč vstup + 250,- Kč balíček 10 Grandů / festivalových platidel - základní ochutnávka). Děti do 6 let zdarma. Grandy se mohou dokupovat v areálu.

Cena vstupenky obsahuje volný vstup na unikátní výstavu v Letohrádku královny Anny „Porcelán na Pražském hradě“, kterou pořádá Správa Pražského hradu (denně 12-18 hodin).
http://www.praguefoodfestival.cz/
Letos opět nebude chybět dětský koutek s dárečky.


Tagy: Gastronomie, Prague food festival


Přidej komentář