Magazín kulturního dění v Praze a okolí

Festival bollywoodského filmu - Bollywood 2513

Bollywood 2513
Bollywood 2513
07.10.2013 09:24 | redakce ZaKulturou.cz

Po loňském jubileu přichází již 11. ročník Festivalu bollywoodského filmu! Tato brána do indické kultury bude otevřena 10. - 13. října v pražském kině Světozor. Také letos organizátoři slibují tradiční pestrost barev, především ale stále tradičnější pestrost filmových žánrů, takže si každý divák určitě najde to své.

Indický film obecně má za sebou jedno století. Filmová studia nejen v Bombaji se za tu dobu rozvinula natolik, že svou produkcí opravdu konkurují ostatním světovým filmovým velmocím. Jak ale budou vypadat za dalších 500 let? Tuto představu mohou nastínit samotní diváci! Festival bollywoodského filmu, ve spolupráci se známým orientálním obchodem SANU BABU, totiž vyhlašuje kreativní soutěž na téma BOLLYWOOD V ROCE 2513. Více informací najdete na www.bollywood.cz.



Na webových stránkách festivalu je samozřejmě uveřejněn také podrobný program. Ve čtvrtek festival zahájí romantické drama Barfi! ověnčené několika filmovými cenami. V jednom z největších hitů festivalu se objeví charismatický Ranbir Kapoor a bývalá Miss World Priyanka Chopra. V pátek se v dobrodružném thrilleru Table No. 21 jedné dvojici změní úžasná dovolená a zpočátku nevinná hra v boj o holé přežití. Následovat bude první bollywoodský zombie-film! Ve filmu Go Goa Gone nebude nouze o napětí, legraci a spoustu oživlých mrtvol.

V sobotu se jako předkrm bude promítat tamilský horor Pizza. Jsou prostě věci mezi nebem a zemí, se kterými si není radno zahrávat. Jako hlavní menu bude romantický zástupce typického Bollywoodu Yeh Jawaani Hai Deewani o dlouhém odloučení a opětovném setkání dvou lidí. Ve filmu plném barev, zpěvu a tanců se objeví opět Ranbir Kapoor s další kráskou Deepikou Padukone.

Nedělní komediální drama English Vinglish představí postavení ženy v rodině s tradičními hodnotami. Dramatický příběh chlapce, po masakru jeho rodiny ve spory zmítaném Kašmíru, zase ukáže Mission Kashmir.

Dokumentární pásmo zastupuje například Much Ado About Knotting, dokument o seznamovacích agenturách v současné době, kdy v Indii vzhledem k mnoha kritériím není tak jednoduché najít toho pravého partnera pro manželství.

Nasát atmosféru Indie lze opět na připraveném Jarmarku, kde se diváci při čekání na začátek filmu mohou pobavit, nakoupit, najíst nebo si zahrát deskovou hru carrom. Ovšem vrcholem doprovodného programu bude tradiční Bollywood party, a to už v pátek 11.10. v pražském Klubu P.M. Po ukázkách bollywoodského tance se budou rozjíždět známé bollywoodské hity až do rána.

Festival bollywoodského filmu
10. – 13. 10. 2013
Praha, Kino Světozor, Vodičkova 41, www.kinosvetozor.cz

Více informací:
www.bollywood.cz



Tagy: Bollywood, filmový festival


Přidej komentář