Magazín kulturního dění v Praze a okolí

Malá čarodějnice Saxana přiletí do kin 15.září 2011

saxana2
Saxana a veletrh strašidel
06.01.2011 12:47 | Pokračování filmové komedie Dívka na koštěti z roku 1971, na které vyrostly tři generace diváků, bude mít premiéru v kinech 15. září 2011 pod názvem Saxana.
Snímek o čarodějnici, která z říše pohádek uteče do světa lidí, je dalším projektem Václava Vorlíčka, na jehož kontě je třicet celovečerních filmů a mnoho úspěšných seriálů.
Saxanu začal Vorlíček natáčet koncem roku 2007 v pražských barrandovských ateliérech. V současné době probíhá dokončování animací a diváci se mohou těšit na premiéru, která je finálně stanovena na 15. září 2011.

Nový český film pro celou rodinu plynule kombinuje hrané scény a skutečné herce s animovanými 3D pohádkovými postavičkami a jejich prostředím a propojuje pohádkový svět s reálným. Ve filmu se objeví hlavní protagonisté z prvního dílu – Petra Černocká a Jan Hrušínský . Na plátně se dále objeví například Petr Nárožný, Jiřina Bohdalová, Naďa Konvalinková, Jiří Lábus, Jiří Somr a Markéta Hrubešová. Hlavní hrdinkou tu pak bude malá Saxanka, kterou hraje Helenka Nováčková, pro kterou to byla první herecká zkušenost.

Bývalá žákyně čarodějnické školy Saxana (Petra Černocká) se provdala za Honzu Bláhu (Jan Hrušínský) a s dcerou Saxankou (Helenka Nováčková) obývají rodinnou vilu ve světě lidí, společně se strýcem Evženem (Petr Nárožný) a ztřeštěnou tetou Irmou (Jiřina Bohdalová), kteří o minulosti Saxany nic netuší. Až teprve její neopatrnost a vzpomínky na mládí, ukryté na půdě, zaviní, že se všechno prozradí. Schovanou truhlu náhodou objeví Saxanka a prostřednictvím kouzelné knížky se dostane do školy čarodějnic. Nebude to ale klidný výlet. Díky tetě Irmě se v pohádkové říši ocitl i komiksový padouch Crashman, který teď chce kouzelný svět ovládnout. Začíná neobyčejné dobrodružství odvážné Saxanky, jejích nový ch kamarádů i mámy Saxany, která se jim ze světa lidí snaží také pomoci.


Tagy: Saxana


Přidej komentář