Magazín kulturního dění v Praze a okolí

Jazz koncert Rudy Linka a Bobo Stenson Duo Rudolfinum, 29. cervna 2009

RUDY A BOBO
Jazz koncert Rudy Linka a Bobo Stenson Duo Rudolfinum, 29. cervna 2009
13.06.2009 09:34 | Praha, 29. cervna 2009. Severská obchodní komora ve spolupráci se Švédskou ambasádou v Ceské republice predstaví Jazz koncert u príležitosti prevzetí predsednictví Evropské unie od Ceské republiky a zahájí svou cinnosti 1. cervence 2009.

Koncert slavnostne uvede J. E. Catherine von Heidenstam Velvyslankyne Švédského království v CR a pan Stefan Lager President Severské obchodní komory. „Je nám ctí, že se mužeme podílet na príprave tak významné události jakou prevzetí predsednictví EU nesporne je“, ríká Stefan Lager, prezident Nordic Chamber. „Veríme, že jazzový koncert v Rudolfinu, za úcasti Bobo Stenson, jednoho z predních švédských jazzových umelcu spolecne s dobre známým Cesko-Švédským jazzovým hudebníkem Rudy Linka, bude skvelou ukázkou cesko-švédské spolupráce v kulturní oblasti.“ Koncert se uskutecní 29. cervna 2009 v Rudolfinu ve Dvorákove síni. Na koncerte vystoupí poprvé spolecne svetoznámý Rudy Linka (kytara) s Bobo Stenson (piano). Predstaví skladby z jejich vlastního repertoáru, stejne jako standardní jazzové skladby a písne inspirované lidovou hudbou z obou zemí.

www.rudylinka.com

Rudy Linka byl ctenári prestižního Down Beat Magazine zvolen jedním z nejlepších kytaristu na svete. Nahrál kolem 14 CD v prestižních nahrávacích studiích Enja, Timeless, Universal a Sony BMG na kterých si zahrál spolecne s Paul Motian, Larry Grenadier, John Scofield a mnoho dalších. Od roku 2005 porádá Bohemia Jazz Fest, jehož je prezidentem a který se vždy odehrává na námestích nekolika ceských mest. http://www.bohemiajazzfest.cz/old/page.html Bobo Stenson úcinne definoval pojem “moderní piano” v pozdních 60 letech. Patrí k zakladatelum “ECM zvuk” a vystupoval s legendami jako Sonny Rollins, Stan Getz a Gary Burton a mnoho dalších. Jeho poslední CD s názvem “Cantando” v ECM s jeho triem Anders Jormin (baskytara) a Jon Fält (bubny). Stejný koncert se bude nejdríve konat ve Stockholmu a po uvedení v Praze bude 2. cervence usporádán v Bruselu.


Pražský koncert se uskutecní za podpory generálního partnera, spolecnosti SWEDEN TELECOM, sponzora firmy ERICSSON a ve spolupráci s FOUR SEASONS Hotel Prague, Ceských Center a Pražská Informacní Služba (PIS). Koncert v Rudolfinu je urcen nejen clenum Severské obchodní komory a jejich hostum, ale celé široké jazzové verejnosti. Vstupenky budou k dispozici v pokladne Rudolfina nebo v kancelári Severské obchodní komory info@nordicchamber.cz

Přidej komentář