Magazín kulturního dění v Praze a okolí

Musica Florea v roce 2014

Musica Florea 2014
Musica Florea 2014
04.12.2013 19:02 | redakce ZaKulturou.cz

Rok 2014 je pro českou hudbu mimořádný – v rámci vyhlášeného Roku české hudby se česká kulturní scéna dočká mnoha výjimečných počinů a událostí. Také soubor Musica Florea nebude zahálet a svým příznivcům nabídne mnohé hudební zážitky v rámci svých koncertních řad Festivalový cyklus 2014 a Bohemia 2014.

Začátkem dubna bude v Praze a Lysé nad Labem uveden koncert s díly Václav Horálka Oratorium de Passione Domini nostri Jesu Christi a Georga Friedricha Händela Brockes Passion. V květnu pak Musica Florea nabídne české duchovní árie z per Josefa Myslivečka, Františka Xavera Brixiho či Vincence Maška. Koncert se uskuteční příhodně v Českém muzeu hudby a bude následně reprízován v červenci v Teplicích a Olomouci. Na léto dále soubor plánuje, po velkém úspěchu Purcellova Diokleciána, provedení další barokní opery, a sice Armidy Giovanni Scarlattiho. Opět bude ke spolupráci přizván Ensemble Hartig v čele s vynikající odbornicí na barokní tanec, Helenu Kazárovou.

Podzim bude ve znamení dvou velikánů české hudby Jana Václava Tomáška a Jana Dismase Zelenky, jejichž díla Musica Florea nabídne svým příznivcům v Praze, Hradci Králové a Jablonci nad Nisou.

Musica Florea ovšem chystá pro všechny milovníky krásné hudby mnoho dalších překvapení. Vše včas zveřejníme na webových stránkách souboru a na facebookovém profilu.

Těšíme se s Vámi na viděnou na našich koncertech!


Musica Florea

Web: www.musicaflorea.cz

Facebook: http://www.facebook.com/musicaflorea



Tagy: Koncert, koncertní turné, Musica Florea


Přidej komentář