Magazín kulturního dění v Praze a okolí

Česko-slovenská kvalifikace na prestižní battle of the year proběhne i v roce 2011

battle of the year
BOTY
20.12.2010 22:29 | Battle Of The Year, to je nejprestižnější světový break dance crew battle, který v letošním roce vstoupil do třetího desetiletí své existence. Finále letos premiérově neproběhlo v německém městě Braunschweig, ale ve francouzském Montpellier. Šlo o opravdu velkolepou akci, do Francie se probojovalo 19 nejúspěšnějších týmů ze všech kontinentů. Finále bylo čistě asijské, nastoupili proti sobě korejská JinJo Crew a Mortal Kombat z Japonska. Úspěšnější byla první jmenovaná crew.

V roce 2011 proběhne už 22. ročník Battle Of The Year a stejně jako v letošním roce u toho nebude chybět ani Česká, resp. Slovenská republika. I letos tedy dostanou čeští a slovenští b-boys (i b-girls samozřejmě) šanci probojovat se mezi absolutní světovou špičku.



VÍTĚZNOU CREW ČEKÁ PRIZE MONEY 40 000 KČ

Nejúspěšnější česko-slovenskou crew čeká nejen postup na BOTY South East Europe a možnost tak bojovat o celosvětové finále (tuto možnost dostanou stejně jako letos tři nejúspěšnější crew), ale také oblečení od hlavního partnera akce Nike SW na rok zdarma, a především prize money v hodnotě 40 000 Kč.

V letošním roce možnost reprezentovat Českou, resp. Slovenskou republiku dostali Survivals (CZ), Hollywood Stars (CZ) a West Breakers (SK). Kdo se mezi trojku nejúspěšnějších probojuje v následujícím ročníku, to se dozvíme 9. dubna 2011 v pražském klubu Roxy, kde následující ročník Battle Of The Year CZ+SK proběhne.

Všechny crew tedy mají více než tři měsíce na to, aby natrénovali co nejlepší show, která uchvátí nejen diváky, ale především porotu akce. V letošním roce do porotcovských křesel usedli Ronnie (USA), Lilou (FRA) a Vartan (GER), zahraniční porota vás samozřejmě čeká i v rámci ročníku 2011. Kdo to konkrétně bude, se dozvíte již brzy ...



BATTLOVAT SE BUDE I V KATEGORIÍCH 1VS1

Kromě crew battlu nemůžou chybět ani doplňkové kategorie, především tedy battle 1vs1 o nejlepšího českého a slovenského b-boye. Vítěze tohoto prestižního battlu čeká prize money v hodnotě 10 000 Kč. Připomeňme, že na Battle Of The Year 2010 CZ+SK v této kategorii zvítězil Tel (Survivals).

Oproti letošnímu ročníku budou tentokrát omezeny streetdancové kategorie, dočkáte se ale battlu speciálně pouze pro něžnější pohlaví, ale také funk styles kategorií (popping, locking, waacking), které k této kultuře také patří.



WARM-UP PROBĚHNE V BRATISLAVĚ

Ani letos nebude chybět warm-up battle, díky kterému se tanečníci mohou kvalifikovat do 1vs1 battlů. Ten proběhne v Bratislavě, v klubu Loft, a to konkrétně 19. března 2011. Za gramofony se postaví nejúspěšnější česko-slovenský battle deejay Piggo a nejlepší tanečníci získají pitný režim od partnera akce Red Bull na rok zdarma.



CHCETE VĚDĚT VÍCE?

Veškeré aktuální informace o Battle Of The Year CZ+SK 2011 najdete buď na novém webu http://www.boty2011.cz (který bude plně v provozu do 24. prosince) nebo na Facebooku http://www.facebook.com/group.php?gid=164299536789. Současně byla spuštěna registrace do battlů, a to jak do samotného BOTY (tedy crew battlu), tak do všech 1vs1 kategorií. Novinkou u přihlášek je, že každá registrující se crew může zároveň přidat základní informace o sobě (foto + něco o sobě), které se pak objeví v hiphopovém magazínu Rooftop, který je jedním z hlavních mediálních partnerů akce. Další informace (porota, line-up, workshopy, atd.) se budou postupně zveřejňovat po Novém roce.



POZNAMENEJTE SI DO DIÁŘE

Battle Of The Year 2011 CZ+SK
9. 4. 2011, klub Roxy Praha (CZ)
battly: crew vs crew (BOTY), b-boys 1vs1, b-girls 1vs1, popping 1vs1, locking 1vs1, waacking 1vs1

Battle Of The Year 2011 CZ+SK warm-up
19. 3. 2011, klub Loft Bratislava (SK)
battly: b-boys 1vs1, b-girls 1vs1, popping 1vs1, locking 1vs1, waacking 1vs1

info:
http://www.boty2011.cz
http://www.facebook.com/group.php?gid=164299536789
battle of the year


Přidej komentář