Magazín kulturního dění v Praze a okolí

Jitka Nováčková korunuje již ve čtvrtek Miss Univerzity Karlovy 2012

Miss UK 2012
Miss UK 2012
27.11.2012 16:59 | Ve čtvrtek, 29.11.2012, se v pražském klubu Roxy rozhodne o tom, která z osmi finalistek ponese v příštím roce titul Miss Univerzity Karlovy. Návštěvníky čeká večer plný krásy, módy, zábavy a živé hudby. V porotě zasedne také Česká Miss 2011 Jitka Nováčková a šéfredaktor portálu Česká Pozice Ištván Léko. K oslavě vítězky zahraje kapela Toxique.

Konceptem Miss UK není jen volba nejkrásnější studentky. Hlavní myšlenkou soutěže je zviditelnit zajímavé osobnosti z řad studentek univerzitní obce a posílit tak vnitřní integritu decentralizované Univerzity Karlovy. Která z finalistek, jež prošly výběrem odborné poroty v rámci říjnového castingu v hotelu InterContinental, zaujme porotu nejvíce a získá tak titul Miss UK, se dozvíme již ve čtvrtek 29. listopadu od 19 hodin. Letošní osmička finalistek nabízí nevšední paletu zajímavých osobností.

V průběhu finálového večera se finalistky porotě a návštěvníkům představí v několika podobách: v retro šatech inspirovaných modely z 50. let značky Lazy Eye, rafinovaném prádle návrhářky Terezy Vu a večerní róbě z kolekce Luďka Hanáka. Velkou změnou oproti zažitému konceptu soutěží Miss přinese tzv. volná disciplína. Finalistky Miss UK se po dvojicích vydaly na netradiční Misse, jejichž plnění bylo pečlivě zaznamenáno kameramanským duem Jana Mikulky a Lukáše Mazury (Česká Bomba) a bude promítáno na finálovém večeru. Návštěvníky finále tak čeká vcelku nevšední audiovizuální zážitek.



Všech osm vybraných finalistek se ve čtvrtečním finále utká o vítězství celkem ve čtyřech kategoriích: Miss Univerzity Karlovy, Miss Sympatie, Miss Múza UK, Miss Internet. O vítězce hlavní kategorie Miss Univerzity Karlovy rozhodne odborná porota, ve které zasedne například Česká Miss 2011 Jitka Nováčková, člen kapely Nightwork František Soukup, proděkan 2. lékařské fakulty Tomáš Zima a šéfredaktor portálu Česká Pozice Ištván Léko. Miss Sympatie si zvolí sami účastníci přímo na místě.

Návštěvníci finálového večera se mohou těšit na bohatý doprovodný program. Svým vystoupením oživí soutěžní atmosféru taneční skupina Pentifull Breakers. Oslavy vítězky rozproudí koncert české kapely Toxique v čele s Klárou Vytiskovou.

Vítězky si odnesou rozmanité ceny. Na prvním místě vévodí zapůjčení automobilu značky Mini Coupé společností Invelt. Dále se vítězka bude moci těšit ze snowboardového setu od snowboards.cz, výletu do Alp, oblečení od značky Replay, šatů Lazy Eye, poukazu na luxusní prádlo od Terezy Vu, značkových brýlí Proof či smlouvou s Czechoslovak Models. Miss Múza UK získá od partnera kategorie České Pozice vlastní portrét.

Miss UK je historicky první soutěž krásy a inteligence studentek Univerzity Karlovy. Skrývá koncept, který nepodporuje zdeformované vnímání krásy. Vypráví příběhy a představuje osobnosti. Miss UK nemá ambice stát se pouze jednou z mnoha soutěží krásy, jejím cílem je sdružit studenty decentralizované univerzity a posílit jejich vzájemnou sounáležitost. Finálový galavečer Miss UK je ojedinělou událostí, kdy se na jednom místě sejdou studenti všech fakult univerzity.

Předprodej vstupenek
Finálový večer Miss UK na Facebooku
Oficiální stránky Miss UK

Přidej komentář