Magazín kulturního dění v Praze a okolí

Prahu rozhýbou Evropské dny 2012

evropske dny
Evropské dny 2012
12.05.2012 14:44 |

Prahu rozhýbou Evropské dny 2012

U příležitosti Dne Evropy proběhne v Praze od 9. do 17. května řada akcí pod souhrnným názvem Evropské dny 2012. Dny plné hudby, literatury, výtvarného umění, filmu, seminářů, konferencí a informačních akcí by měly připomenout významný den v historii evropské integrace a zejména zvýšit informovanost široké veřejnosti o fungování a přínosech členství v Evropské unii.

 

Kromě zábavy tak na návštěvníky čeká příležitost dozvědět se více o svých právech a příležitostech v Evropské unii. Na jednotlivých akcích vystoupí zástupci evropských institucí a vlády České republiky, spisovatelé, hudebníci, představitelé občanské společnosti, think tanků, akademických institucí i zástupci průmyslu a obchodu. Zvláštní program je připraven také pro studenty a školy.

 

Evropské dny 2012, které ve spolupráci s řadou partnerů organizuje Zastoupení Evropské komise v ČR, vyvrcholí 12. května festivalem na ostrově Kampa věnovaným Evropskému roku aktivního stárnutí a mezigenerační solidarity. Vedle nabídky informací o aktivitách členských zemí EU a aktuálních možnostech a službách pro občany ČR bude pro návštěvníky všech věkových kategorií připraven bohatý kulturní program. Akci završí hudební vystoupení Lenky Dusilové, Jana Buriana, skupiny Please The Trees a dalších umělců.

 

„Česká republika je už devátým rokem členem Evropské unie, a to s sebou nese mnoho důležitých příležitostí, práv a povinností prakticky ve všech oblastech lidského života. Jsem rád, že můžeme uspořádat takovouto informačně-kulturní akci, která tyto aspekty našeho členství v EU atraktivní formou přiblíží široké veřejnosti,“ komentoval důvody konání Evropských dní 2012 Jan Michal ze Zastoupení Evropské komise v ČR.

 

Evropské dny 2012 se konají pod záštitou předsedy vlády ČR Petra Nečase a místopředsedy vlády a ministra zahraničních věcí ČR Karla Schwarzenberga.

 

Více informací na: www.evropskedny.cz



Přidej komentář