Magazín kulturního dění v Praze a okolí

Vodní barokní špektákl - Svatojánské NAVALIS 2011

navalis
10.05.2011 11:35 | Pořadatel Svatojánských slavností NAVALIS 2011, Muzeum Karlova mostu, letos již potřetí organizuje velkolepý vodní rej na Vltavě. Oslavy nejznámějšího českého světce proběhnou o víkendu v okolí Karlova mostu, na řece Vltavě, přilehlých náplavkách, lodích a pontonech.

NAVALIS budou slavnostně zahájeny spouštěním benátských gondol na Vltavu v pátek 13. května od 20:00 hodin. V sobotu 14. 5. pak bude již od 11:00 na Vltavě a v kanálu Čertovka probíhat bohatý program s regatou lodí a návštěvníkům budou nabízeny benátské speciality. V neděli 15. 5. od 18:00 hodin bude dále Mons. Dominik Duka, arcibiskup pražský, celebrovat mši svatou v katedrále sv. Víta, jejíž největší zvon, Zikmund, se rozezní v 19:00 a jeho zvuk doprovodí slavnostní procesí až na Karlův most.

Zajímavostí letošních NAVALIS je přítomnost Nepomuckých zvonů, které jsou symbolicky přítomny po celou dobu oslav. Zvony, které jsou vystaveny od 2. 5. 2011 v katedrále sv. Víta a poté, v procesí doputují na místo svržení světce do vod Vltavy, odkud budou spuštěny na vodní hladinu a v pondělí 16. 5. poplují na Salónní rychlolodi Nepomuk a doputují do města Nepomuk.

Nádherným vodním barokním špektáklem vyvrcholí třídenní oslavy konané v srdci matky všech měst. Od 21:00 se promění hladina Vltavy v obrovské pódium velkolepého představení plného barokní hudby, gondol a lodí, završený ohňostrojem. Vstup je zdarma.


Více na: www.navalis.cz


Přidej komentář