Magazín kulturního dění v Praze a okolí

První český a mezinárodní medvědí výstavní veletrh PRAGUE TEDDY 2017

PRAGUE TEDDY 2017
PRAGUE TEDDY 2017
21.03.2017 22:24 | redakce ZaKulturou.cz

Dovolujeme si Vás pozvat na první český a mezinárodní medvědí výstavní veletrh PRAGUE TEDDY 2017, který se bude konat 25. - 26. března 2017 ve Špejcharu v Praze 10 - Dubči.

PRAGUE TEDDY 2017 je složený ze dvou částí - tou první bude výstava části medvědí sbírky největšího sběratele u nás, PhDr. Ondřeje Bastla, jehož sbírka čítá současné době přes 5.000 medvědů ve všech podobách - plyšových, figurek, šperků, odznaků, textilu, plakátů, pohledů atd. Výstava bude doplněna povídáním o historii plyšových medvídků.

Ve druhé části výstavní plochy bude medvědí trh - na něm se představí čeští a zahraniční originální umělečtí medvídci z různých materiálů - mohéru, plyše kůže nebo dřeva, a materiály na jejich tvoření. Zároveň budou u některých stánků připraveny výtvarné dílny na medvědí téma – návštěvníci si tak budou moci medvídka např. vyřezat ze dřeva, ušít z flízu, naučí se kreslit obličeje na látku nebo si vyrobí medvědí masku. Stánek pořadatele Medvědária Praha zase nabídne medvídky s příběhem a představí služby medvědí nemocnice – opraví každého, jakkoliv porouchaného medvídka. Pro vystavovatele jsou připraveny soutěže "O nejhezčího medvídka výstavy" a "O nejhezčí stánek výstavy". Návštěvníci mohou rovněž přinést své vyřazené medvídky a odevzdat je do záchranného Teddy – boxu. Pro malé návštěvníky a rodinné týmy bude připraven i doplňkový program - soutěže, v nichž se dozví něco z historie hračky, která už přes 115 let vládne světu, čtení medvědích pohádek, vymalování omalovánek s medvědími motivy či medvědí origami. Pokud bude někdo z procházení výstavy unavený, může si odpočinout v relaxační zóně „Teddy relax" – maminky si zde zároveň mohou nakrmit děti, větší děti si pohrají s hračkami nebo stolními hrami.

"Nejde nám o to, zahltit návštěvníky množstvím stánků s přemírou hraček, spíš ukázat ty nejlepší, co se u nás nabízejí. Máme ale i vystavovatele ze Slovenska nebo Ruska," uvedla Lucie Němcová, pořadatelka výstavy. "K tomu chceme všem milovníkům medvídků nabídnout zajímavou výstavu, dílny a soutěže pro malé i velké, aby si každý našel v programu to své a strávil příjemný rodinný víkend. Malé děti zahřejí medvědí úsměvy, dospělí se zde vrátí do dětství." dodala Lucie Němcová.

Bližší informace o výstavě lze najít na internetových stránkách:  www.prague-teddy.webnode.cz , www.medvedariumpraha.cz  nebo na FB stránce Medvědárium Praha.


PRAGUE TEDDY 2017
PRAGUE TEDDY 2017
PRAGUE TEDDY 2017
PRAGUE TEDDY 2017
PRAGUE TEDDY 2017
PRAGUE TEDDY 2017
PRAGUE TEDDY 2017
PRAGUE TEDDY 2017
PRAGUE TEDDY 2017
PRAGUE TEDDY 2017


Tagy: veletrh, výstava


Přidej komentář