Magazín kulturního dění v Praze a okolí

Výstava NO COMMENT uvádí české a slovenské novinářské karikatury, které se zúčastnily soutěže Novinářská cena 2011

Plakát - Výstava NO COMMENT
Plakát - Výstava NO COMMENT
18.10.2012 14:14 | redakce ZaKulturou.cz

Výstava NO COMMENT uvádí české a slovenské novinářské karikatury, které se zúčastnily soutěže Novinářská cena 2011. Výstava potrvá od 1. listopadu až do 21. prosince 2012, je přístupná v Langhans – Centrum Člověka v tísni. Otevřeno je denně 12-20hod. Výstava již byla uvedena v Bratislavě.


Karikatury shrnují hlavní společenské a politické události v Česku, na Slovensku i v zahraničí, které se udály v průběhu roku 2011. Výstava No Comment obsahuje kreslené vtipy například od Fedora Vica (Hospodárske noviny), Jozefa Gertli „Danglára“ (TREND), Václava Teichmanna (Hospodářské noviny, Reflex) či Pavla Reisenauera (Respekt).


Výstavu pořádají Nadace Open Society Fund Praha a Nadácia otvorenej spoločnosti – Open Society Foundation ve spolupráci s českým a slovenským Googlem. Soutěž Novinářská cena oceňuje novináře za tištěné či audiovizuální příspěvky publikované v uplynulém roce, které vynikajícím způsobem zachycují problematiku dnešní společnosti. Novináři se hlásí do různých kategorií – mimo jiné také do kategorie Nejlepší česko-slovenský kreslený vtip, komiks či karikatura.


Soutěž Novinářská cena pořádá v České republice Nadace Open Society Fund Praha, na Slovensku pak Nadácia otvorenej spoločnosti – Open Society Foundation.

Více na stránkách www.novinarskacena.cz a www.novinarskacena.sk



Tagy: karikatura, Novinářská cena, novinářské karikatury, Výstava


Přidej komentář